Historie

2007-2010

Oslo Wushu Team ble grunnlagt sommeren 2007 av Kim Gibson og Christopher Eidsvaag, og begynte med de første undervisningstimene ved semesterstart på høsten det samme året. Hovedmålet med klubben var å utvikle wushu i Oslo og Norge med spesiell fokus på moderne stilarter, og å utvikle utøvere på nivå med utøvere i det internasjonale wushu-miljøet i Europa og verden. Den første gruppen i Oslo Wushu Team bestod av en håndfull ungdommer, men denne vokste raskt til en større gruppe som inkluderte voksne i tillegg til ungdommer, og det tok heller ikke lang tid før klubben utvidet tilbudet sitt til barn også. Det samme året sendte Oslo Wushu Team sine første utøvere til Norgesmesterskap i wushu, hvor instruktørene Kim og Christopher sikret seg norgesmestertitler, og dermed også klubbens første meritter i wushu.

2010-2012

I 2010 fusjonerte Oslo Wushu Team med Mudo Torshov for å kunne ha et fast lokale for å holde treninger, og for å øke synligheten ved å holde treninger på et senter hvor det drives flere andre kampsport i tillegg til wushu. Ikke lenge etter dette la treneren Christopher opp sin karriære i wushu, og all undervisningsansvar i klubben falt på Kim. Dette hullet ble fylt igjen i 2011 av Yan Fei - en høyprofilert utøver og trener fra Kina, med lang familiehistorie innen wushu. Yan Fei ga dyrebare bidrag til utviklingen av klubbens utøvere med ekspertise innen wushu som ingen andre i Norge hadde, og i de kommende årene fikk alle klubbens utøvere drastisk progresjon takket være henes tøffe, men ekstremt lærerike treninger.

I 2011 arrangerte klubben også det åpne internasjonale wushu-stevnet Oslo Wushu Open, hvor det deltok flere høyrangerte utøvere fra Europa. Dette skulle bli den første i en hel serie av Oslo Wushu Open-stevner, som hittil har blitt avholdt til sammen seks ganger - i 2011, 2012, 2013, 2015, 2017 og 2019. I tillegg til å organisere internasjonale stevner på hjemmebanen har Oslo Wushu Team også mange års erfaring med å sende våre utøvere til internasjonale stevner i utlandet. Dette begynte i 2012 når klubben sendte sitt første lag til et internasjonalt stevne - London Wushu Open - hvor flere av utøverene kom hjem med medaljer, inkludert hovedinstruktør Kim Gibson.

2012-2016

Høsten 2012 flyttet Oslo Wushu Team til sitt første selvstendige lokale i sentrum av Oslo etter å ha vokst nok til å kunne fortsette uavhengig drift. Med dette introduserte klubben også første gang tilbud i sanda - undervist av Henrik Grimsei, og yoga - undervist av Yan Fei, i tillegg til taolutrening som før. I 2014 sendte klubben den neste generasjonen av utøvere til Europamesterskapet i wushu i Romania, hvor det ble sikret Norges første europeiske gullmedalje i wushu. Etter hvert begynte klubben også å sende stadig større lag til internasjonale åpne mesterskap, blant annet Baltic Open, Latvian Open, samt moderne og tradisjonelle europamesterskap, med flere pallplasseringer i samtlige konkurranser. Klubben opptrer i denne perioden også på flere offentlige oppvisninger i forbindelse med blant annet Eras-festivalen og feiringer av kinesisk nyttår, og stiller også opp med utøvere til produksjonen Spring Up som gikk på Operaen i februar 2015.

2016-2019

Etter en mild regresjon grunnet blant annet økende leiepriser i Oslo sentrum fusjonerte klubben med Mudo Lilleaker på høsten i 2016, men fortsatte undervisning i både taolu og sanda. Klubben fortsatte også å sende lag til internasjonale åpne stevner, blant annet Baltic Open, Moscow Wushu Stars og tradisjonelle og moderne Europamesterskap. I 2017 sendte også Oslo Wushu Team én utøver til Verdensmesterskap i Taiji i Polen. I de påfølgende årene så klubben igjen en vekst og økning i antall medlemmer, ikke minst på grunn av samarbeidet med Mudo Lilleaker. Høsten 2019 flyttet derfor klubben ut til eget lokale på Grini Mølle og fortsatte selvstendig drift med undervisning i både taolu og sanda.

2019-2023

Et knapt halvår etter at klubben flyttet til Grini Mølle brøt COVID-pandemien ut, og klubben ble tvunget til å legge ned all drift på grunn av nedstengelsen av samfunnet. Dette førte til at klubben mistet veldig mange medlemmer, som gjorde det veldig tøft å fortsette selvstendig drift. Til tross for flere forsøk på å gjenopprette vanlig drift i etterkant av pandemien var det fortsatt for vanskelig for klubben å vokse nok til å kunne fortsette selvstendig drift, og det ble til slutt avgjort at klubben måtte si fra seg lokalet på Grini Mølle i desember 2022. Siden det har all undervisning i Oslo Wushu Team foregått på Bjølsenhallen som er tildelt klubben to ganger i uken av Oslo Kommune. De gjenværende medlemmene jobber nå hardt med å få klubben til å vokse tilbake til det den en gang var, og er optimistiske om at vi går veldig spennende tider i møte!

Våre trenere

Milos Joksimovic

Milos Joksimovic

Milos sin wushukarriære begynte med et heldig sammentreff av omstendigheter i at familien hans flyttet til Oslo ikke veldig lenge etter at Oslo Wushu Team ble grunnlagt. Han begynte med wushu i det første barnepartiet i Oslo Wushu Team høsten 2007 da han var 9 år gammel, og har trent wushu i vår klubb i de 16 årene siden. I dag er Milos det eneste medlemmet av Oslo Wushu Team som har vært i klubben helt siden den ble grunnalgt.

Opp gjennom årene har han vært med på mange nasjonale og internasjonale mesterskap, samt en rekke offentlige oppvisninger hjemme og i utlandet, og han har også vært en del av det norske landslaget i wushu siden 2014. Det samme året deltok han i sitt første Europamesterskap, hvor han hentet sitt og Norges første EM-gull i wushu. Han har siden vært med i til sammen seks Europamesterskap, hvor han har samlet opp flere pallplasseringer. I Europamesterskapet i 2022 i Hellas ble han europamester nok en gang og med det også den første, og hittil eneste kampsportutøveren i Norge med europamestertittel som både junior og senior.

I tillegg til det er han også regjerende norgesmester i wushu, med en rekke tidligere norgesmestertitler som både junior og senior, inkludert to kåringer til Norges beste wushuutøver.

Hailei Yang

Hailei Yang

Hailei har drevet med wushu mesteparten av sitt liv, og har bred erfaring innen taolu, sanda, tuishou, kinesisk bryting (shuaijiao), brasiliansk jiujitsu og MMA. Han har en bachelorgrad i wushu og tradisjonell kinesisk idrett fra Idrettsuniversitetet i Beijing, hvor han også har vært president av universitetets taijiforening, lagkaptein for universitetets tuishou lag, samt trener for studentlaget i sanda.

Han har også lang konkurranseerfaring med flere pallplasseringer i store kinesiske mesterskap. Blant disse har han en andreplass i kinesisk bryting fra China Sports Cup, tredjeplass i sanda i fra det Kinesiske Universitetsmesterskapet, og han er også tre ganger kinesisk mester i tuishou på universitetsnivå.

Idag er Haileis største lidenskap det å trene og undervise sanda og sparring generelt, men også styrke- og utholdenhetstrening. Dette har han jobbet med på fulltid i flere år i diverse klubber i Beijing.

Hailei er også offisiell dommer i sanda, sertifisert av det kinesiske wushuforbundet, og han holder også fjerde grad (av seks) i det kinesiske wushuforbundets graderingssystem - det såkalte duanwei systemet.