Kung Fu Kids

Med enkelte unntak er dette en tilpasset versjon av voksentreningen i Wushu Taolu. For ytterligere informasjon om historikk og opphav anbefaler vi å lese mer på den informasjonssiden.

DISIPLIN. RESPEKT. SAMARBEID. UTFORDRING.
Wushu har lenge vært en idrett hvor det har blitt satset stort på å gi barn over hele verden et godt treningstilbud og en god plattform videre i livet. Derfor har det også blitt dannet gode og velutprøvde treningsmetoder for å gi barn og unge en trygg og god introduksjon til kinesisk kampsport. I vårt Shaolin Kids-program for barn i alderen 7-13 år følger barna en gradvis pedagogisk utvikling med grunnteknikker, uttøyning, grunnleggende kinesisk og holdningsskapende arbeid med disiplin og respekt i fokus.

PROGRESJON
Fra det mest grunnleggende innen slag og sparkteknikker til enkelt selvforsvar, akrobatikk og kinesiske våpen følger barna en gradvis progresjonskurve. Det er seks barnenivå hvor hvert nivå normalt tar ca et halvt år. Innen kinesisk kampkunst finnes det ingen tradisjon for graderinger og beltesystem, men hos oss får barna et diplom for hvert beståtte nivå. De får også et treningsbelte ved bestått nivåtest til Shaolin Kids nivå 3 for å markere overgangen fra nybegynnergruppen til den avanserte gruppen. Ved gjennomført barnepensum kan barna i samråd med foreldrene velge om barnet ønsker å fortsette å trene på barnepartiet eller gå videre til å trene med de voksne.

NIVÅTESTER
For å komme videre til neste nivå må barna bestå en uhøytidelig nivåtest. På nivåtesten viser man alle teknikkene og Taolu for sitt nivå, som vist og beskrevet i vår Pensumportal. Hver teknikk gir fra 0-10 poeng og barna må få over 6 poeng i gjennomsnitt for å bestå testen. De som evt får over 9 poeng på en nivåtest vil hoppe over til neste nivå. Ved bestått nivåtest mottar barna et diplom med poengsummen på testen, og ved bestått nivåtest til nivå 3 mottar de også et belte for å markere overgangen fra grunnteknikker til mer avanserte teknikker. Barna som fullfører hele Shaolin Kids fra nivå 1 til 6 vil motta et spesiallaget æresbelte.

BEKLEDNING
Kung Fu Kids obligatoriske treningsklær er vår Chinese Wushu Association t-skjorte med blå wushu-bukse. Dette utstyret får man ved kjøp av den obligatoriske startpakken ved innmelding. Vi anbefaler også alle å trene med tynne innesko. På konkurranser kan man kjøpe egne konkurransedrakter, ta kontakt for informasjon om dette.

Tradisjonelle drakter benyttes kun på konkurranser, oppvisninger og evt nivåtester.