Kung Fu Kids

Med enkelte unntak er dette en tilpasset versjon av voksentreningen i Wushu Taolu. For ytterligere informasjon om historikk og opphav anbefaler vi å lese mer på den informasjonssiden.

DISIPLIN. RESPEKT. SAMARBEID. UTFORDRING.
Wushu har lenge vært en idrett hvor det har blitt satset stort på å gi barn over hele verden et godt treningstilbud og en god plattform videre i livet. Derfor har det også blitt dannet gode og velutprøvde treningsmetoder for å gi barn og unge en trygg og god introduksjon til kinesisk kampsport. I vårt Kung Fu Kids-program for barn i alderen 7-12 år følger barna en gradvis pedagogisk utvikling med grunnteknikker, uttøyning, grunnleggende kinesisk og holdningsskapende arbeid med disiplin og respekt i fokus.

PROGRESJON
Fra det mest grunnleggende innen slag og sparkteknikker til enkelt selvforsvar, akrobatikk og kinesiske våpen følger barna en gradvis progresjonskurve. Innen kinesisk kampkunst finnes det ingen tradisjon for graderinger og beltesystem, men hos oss får barna et diplom for hvert beståtte nivå. Ved gjennomført barnepensum kan barna i samråd med foreldrene velge om barnet ønsker å fortsette å trene på barnepartiet eller gå videre til å trene med de voksne.

NIVÅ/MERKETESTER
For å komme videre til neste nivå må barna bestå en uhøytidelig nivåtest. På nivåtesten viser man alle teknikkene og Taolu for sitt nivå, som vist og beskrevet i vår Pensumportal med merker fra bronseørn til gulldrage.

BEKLEDNING
Kung Fu Kids benytter hvit t-skjorte og valgfritt farget Wushu-bukse, i tillegg må barna ha innesko til trening. Dette kan man også kjøpe ved innmelding. På konkurranser kan man kjøpe egne konkurransedrakter, ta kontakt for informasjon om dette.

Tradisjonelle drakter benyttes kun på konkurranser, oppvisninger og evt merketester.