Sanda Kickboxing

Våren 2014 var klubben med i VGTV-serien «Skal du ha juling?» hvor fotballspiller Bernt Hulsker og komiker Jonna Støme måtte trene og gå kamp i Wushu Sanda. Se episoden her og få et innblikk i hvordan vi trener: http://www.vgtv.no/#!/video/82497/skal-du-ha-juling-episode-8-finale-jonna-vs-bernt

SANDA – KJENT SOM SANSHOU, XANDA OG CHINESE BOXING

Sanda, eller kinesisk kickboxing som mange kaller det er et åpent kampregelverk og nærkampsystem utviklet av det kinesiske forsvaret på 1970-tallet. Regelverket er inspirert av de historiske utfordrerkampene i oldtidens Kina som ble arrangert på en såkalt «lei tai» eller opphøyd plattform og den dag i dag arrangeres moderne kampkonkurranser på plattform. I motsetning til vanlig kickboxing tillates det også kasteteknikker i den kinesiske versjonen.

På våre treninger lærer man først grunnleggende slag og sparketeknikker på puter før man går videre til fallteknikk og bryting. Når det absolutt grunnleggende sitter kan man delta på våre sparringstimer med fokus på lettkontakt frikamp med bryting. Sanda er et kampsystem med effektive kampteknikker som også fungerer godt til selvforsvar. Dette er med andre ord en effektiv og nyttig treningsform og vi har et treningstilbud både til de som kun ønsker å slå/sparke på puter og til de som ønsker å konkurrere i Qingda (lettkontakt), Sanda (fullkontakt) eller Shuaijiao/Tuishou (bryting).

NIVÅTEST OG KONKURRANSER
For å kunne bli med på kamp og sparringstrening må man ta nivåtest til nivå to for å vise at man har gode grunntekniske ferdigheter. De som ønsker å delta i kampkonkurranser som arrangeres både i Norge og internasjonalt må også bestå nivåtest til nivå tre. For full oversikt over hva som kreves for hvert nivå kan man besøke vår Pensumportal. Ved fullført Sanda Kickboxing pensum vil man også motta et spesiallaget æresbelte fra klubben.

BEKLEDNING
Sandagruppens treningsklær er Sanda/kampshorts og boksebandasjer. Dette utstyret får man ved kjøp av den obligatoriske startpakken ved innmelding. På kamptrening må man også ha eget beskyttelsesutstyr som boksehansker, susp, tannbeskytter og legg/vristbeskytter.